X-RUN Bergen og Behandling av beinhinnebetennelse

Hey! Lenge siden sist 😊 Ett halvt år nesten?

Ser at det utrolig nok har vært folk innom her og der, så da tenkte jeg at nå som jeg har tid bør det komme en oppdatering.

Mye har naturligvis skjedd siden forrige innlegg, men på treningsfronten kan det sikkert oppsummeres kort og greit.

Beinhinnebetennelse
Jeg har prøvd å bli kvitt beinhinnebetennelsen. Jeg var først hos muskelterapeut og naprapat, fordi det var det jeg fikk tips om på facebook. Det funket ikke. Jeg sluttet å løpe i cirka seks måneder fordi folk sa at det var det eneste som kunne fikse betennelsen - hvile. Da det ikke hjalp (heller tvert imot) gikk jeg til legen, prøvde noen medisiner som ikke virket, og ble så henvist til fysioterapeut. Hun sa at jeg burde i hvert fall ikke slutte å løpe, spesielt om jeg vil fortsette å kunne drive med den aktiviteten. Så da begynte jeg å løpe igjen (men rolig opptrapping), fikk styrkeøvelser og noe massasje. Betennelsen er ikke borte, men det forventet jeg ikke heller. Til høsten skal jeg prøve trykkbølgebehandling, som har funket hos noen, men for andre ikke. Hele perioden har jeg fortsatt å trene styrke og bittelitt kondisjon, 3-4 økter i uken. Den er ganske kjip denne betennelsen. Har kostet meg en del kroner og treningsøkter. Men jeg har lært mye om beinhinnebetennelse i hvert fall xD

Har du beinhinnebetennelse? Jeg anbefaler deg å ta kontakt med legen din eller en fysioterapeut før du prøver andre terapeuter eller gjør andre ting som f.eks. å kjøpe inn dyre sko. Ikke fordi andre terapeuter ikke er flinke og har kunnskap til å hjelpe, men fordi om du drar til fysioterapeut med refusjonsordning kan du spare MYE! I tillegg til at de vil nok gjøre og si akkurat det samme som de andre terapeutene.
Vær også forsiktig med å høre på rådene til ikke-fagfolk (burde egentlig si seg selv, men jeg gikk i fella). De mener bare godt med det, og det er mye klokt. Men fordi noe funket for andre, vil det ikke nødvendigvis gjøre det for deg. Folk får betennelsen av forskjellige grunner, og da krever det ulike løsninger. For meg var det blant annet pga. fotstillingen, og at knærne faller innover når jeg løper. Og at jeg gikk for hardt ut i begynnelsen har mye av skylda.

X-RUN
3. Juni løp jeg x-run med Lena. Det var gøy! Vi tok det ganske chill :) Vi er bare med fordi det gir treningsmotivasjon og det er utrolig kjekt (selv om det er jævlig..)! Pga. meg kom vi nok ganske langt bak på resultatlisten, men det gjør ingenting :D Jeg er egentlig blitt ganske flink til å ikke sammenligne meg med andre. Jeg konkurrerer bare med meg selv, og det er SÅ godt, fordi det vil alltid være folk som er bedre enn deg! Ja, det er litt flaut å være i så dårlig form når en løper der med superhumans, men fuck it :D Jeg sitter i hvert fall ikke i sofaen B-)

Nå har jeg lovd beina mine å ikke melde meg på et nytt løp før beinhinnebetennelsen er borte vekk. Nå blir det trening til Galdhøpiggen!

Bilder!

Løpet startet med bæring av disse stokkene. Var ikke så stort problem bortsett fra at jeg var livredd for å slå ned noen eller bli slått ned! hehe..

Mange ting å klatre over :D det er gøy! Spesielt når de er såpass lave at jeg klarer å komme meg opp selv x)

So much fun!

Monkeybars på slutten av løypen. Var så sliten! Heldigvis fikk jeg god hjelp her :)

Masse teamwork :D


Denne var sikkert skyld i mange av blåmerkene på knærne mine!
Her hadde det jammen vært en fordel å være litt lavere/mindre, for satt meg fast hele tiden -.-


Dette var nok det vanskeligste hinderet! Og ett av to hinder som vi ikke klarte å gjennomføre.
Vi så også at det var en del godt trente folk som strevde med denne, så vi er ikke så harde mot oss selv.
Her er nok teknikken viktig :)Haha litt sliten. Hiver etter pusten. Måtte ha med et funny face bilde denne gangen og (jf. Bilder fra Trolljegerprøven)Takk for denne gang :D Snakkes om 6 mnd?
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Karina JN

Karina JN

24, Bergen

Trening, vegetarmat, håndarbeid, frivillig arbeid, sosionomstudiet, fosterhjem for kattepuser

Kategorier

Arkiv

hits